De Familie Brontë

Better to be without logic than without feeling

Brontë Society koopt ongepubliceerde brief Elizabeth Gaskell

Posted By on 22 april 2009

De Brontë Society heeft een tot nu toe ongepubliceerde brief van Elizabeth Gaskell aangekocht. In de brief reageert Gaskell op het verzoek van een handtekeningenverzamelaar die vraagt om de handtekening van Charlotte Brontë. De brief toont aan hoe populair en beroemd Charlotte Brontë werd na haar dood en hoe haar handtekening een collector’s item werd na de publicatie van de biografie ‘The life of Charlotte Brontë’ van Elizabeth Gaskell.
Gaskell ontmoette Charlotte Brontë in 1850 via gemeenschappelijke vrienden. Tot Charlotte’s dood in 1855 bleven de twee schrijfsters met elkaar corresponderen. Gaskell werd na Charlotte’s dood gevraagd door Patrick Brontë om een biografie te schrijven. Dit werd een van de meest beroemde biografieën die ooit over een auteur is geschreven.
Bezoekers van het Brontë Parsonage Museum kunnen de brief bekijken in de nieuwe Charlotte Brontë tentoonstelling, die tot het eind van het jaar loopt. In de tentoonstelling zijn persoonlijke en intieme eigendommen van Charlotte Brontë te zien, en een selectie manuscripten en kunstwerken.


Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

Why ask?