De Familie Brontë

Better to be without logic than without feeling

Succesvol optreden Veronica Metz in Haworth

Posted By on 12 juni 2009

veronica1

Veronica Metz trad afgelopen weekend op in Haworth

Zangeres Veronica Metz van de band Anois trad afgelopen weekend op tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Brontë Society in Haworth. Zij maakte het volgende verslag:

“Het was fantastisch om in Haworth te hebben opgetreden. De meeste aktiviteiten werden gehouden in de Baptist Church in West Lane in Haworth. Bovenin de kerk was een zaal waar ook normaal de diensten worden gehouden en die was nu afgehuurd door de Brontë Society. Er werden lezingen gehouden, bv. door Juliet Barker, die een biografie van de Brontë familie heeft geschreven en ook werd hier de jaarlijkse vergadering voor de Brontë leden gehouden. Zaterdagmiddag werd er in de Parish Church of St. Michael and All Angels een dienst gehouden ter ere van Patrick Brontë. Deze kerk staat dus tegenover de Parsonage en staat op de plek van de kerk waar Patrick vroeger zelf dominee was.

Zondagmiddag was het concert. Ik heb acht nummers gezongen en Maureen Peeck – O’Toole, die ik heb leren kennen omdat ze een cursus gaf in Brontë literatuur in Utrecht, heeft de introducties gedaan voor elke song. Zij heeft zich sterk verdiept in de gedichten van Emily en er zelfs een boek over geschreven. Dus niemand kan deze introducties beter dan zij. Bij sommige nummers werd ik begeleid door een gitarist, Jonathan McDonald, de man van Sally, die het weekend organiseerde en dat bleek een hele goeie gitarist te zijn. Na een uurtje gerepeteerd te hebben van te voren konden we de nummers spelen. De opkomst was redelijk: 50-60 mensen. Het concert ging goed; de mensen waren erg enthousiast en we hebben nog flink wat CD’s kunnen verkopen.

‘s Avonds hebben we gegeten met Sally en Jonathan in the Old White Lion en als je ooit nog eens in Haworth komt, dan kan ik je het hier echt aanraden. We hadden al bij een eerder bezoek aan Haworth ontdekt dat het eten nergens beter smaakt dan daar! En dat was dan weer een weekendje Haworth. Een man, die vooraan zat bij het optreden kwam nog naar me toe en zei dat hij zo enorm had genoten en dat hij een mooi review zou schrijven voor de nieuwe Gazette over ons. Dus dat vind ik dan ook wel weer leuk.”

Ben je benieuwd naar de muziek die Anois maakte op de gedichten van Emily Brontë? Kijk dan op www.anois.nl. Je kunt daar een aantal nummers beluisteren en de cd bestellen.

 


Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

Why ask?